Aubade Koningsdag

Op Koningsdag om 9.00 uur werd de aubade gehouden bij Grand Café Wald. Na een minuut stilte voor het overlijden van Dhr. Ripping werd het openingswoord gedaan door voorzitter van het Oranjecomité Jettie Teeninga. Daarna heette Burgemeester Kramer iedereen welkom, ook de lintjesdragers die vandaag aanwezig waren werden genoemd. Na het zingen van het Friese volkslied kregen drie kinderen die vandaag ook jarig zijn, een cadeau overhandigd uit handen van de kinderburgemeester. Daarna werden tien kinderen van de basisscholen in Kollum in het zonnetje gezet, zij hadden de mooiste kleurplaat gemaakt. Hierna werd traditioneel oranjebitter en ranja uitgedeeld en een toast uitgebracht. Na het zingen van het Wilhelmus werd iedereen bedankt voor het aanwezig zijn en een fijne Koningsdag toegewenst. De muzikale medewerking werd verleend door Brassband Wilhelmina uit Kollum.

Foto´s zijn gemaakt door Fokke Jongsma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *