“It giet oan” op Keningsdei yn Kollum.

Beste inwoners van Kollum en omstreken, het Oranje Comité Kollum is verheugd u ook in 2023 een feestelijk programma te kunnen aanbieden op Koningsdag donderdag 27 april 2023. Een aantal belangrijke meldingen van belang zijn hier op zijn plaats. Ten eerste het vieren van Koning Willem Alexander zijn verjaardag en zijn 10-jarig Koningschap. Ten tweede het vieren van het 105-jarig jubileum van het Oranje Comité Kollum. Ten derde, en zeker niet onbelangrijk dat burgemeester Kramer met de wethouders en raadsleden vandaag voor het eerst aanwezig is bij de aubade van Kollum en wel bij het oude gemeentehuis aan de Voorstraat.

Ook zal de burgemeester nog een bezoekje brengen aan Meckamastate. De aubade begint om 09.00 uur bij café “It Wald” waarbij de muzikale omlijsting wordt verzorgd door brassband Wilhelmina. Het Oranje Comité heeft verder samen met Jan Beets een feestelijk programma samengesteld met veel variatie voor groot en klein: “het Kingsday” festival. Het Kingsday festival speelt zich af vanaf 14.00 uur tot 24.00 uur op de hertenkamp en Wilhelminapark. Zie voor verdere bijzonderheden www.oranjecomitekollum.nl. Kortom: genieten! En bij dit alles gratis entree!

Close-up van gedroogde, gebarsten aarde.

Wat is het probleem?

Bomen zijn vandaag de dag belangrijker dan ooit tevoren. Meer dan 10.000 producten zijn naar verluidt gemaakt van bomen. Door de chemie levert de nederige houtstapel chemicaliën, kunststoffen en stoffen op die onbegrijpelijk waren toen een bijl voor het eerst een boom van Texas kapte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *